top
U bent hier: Referenties -> Ontwerp en aanleg -> Het Trefpunt - Ermelo

Het Trefpunt - Ermelo

Midden in de bossen van Ermelo wordt de nieuwe woonwijk Het Trefpunt aangelegd. Op deze bosrijke plek bevonden zich voorheen recreatiewoningen en stacaravans. De woningen en caravans zijn gesloopt en de bomen zijn grotendeels blijven staan. Tussen de bestaande bomen zijn in drie fases ongeveer 190 nieuwbouwwoningen gebouwd. In elke fase zijn de woningen gesitueerd rondom een plantsoen.

SIGHT Landscaping heeft op basis van het bouwkundige plan een civiel- en groenplan gemaakt voor dit project. De gemeente Ermelo en de toekomstige bewoners zijn nauw betrokken bij, en geïnformeerd over de invulling van de buitenruimte.

Veel van de bestaande bomen zijn behouden. De nieuwbouw is tussen deze begroeiing geplaatst.

De nieuwe bomen die geplant zijn, zijn in stijl met de bestaande bomen. Bij de ingangen van de bospaden richting het bos, wordt bosplantsoen toegepast: verschillende inheemse beplanting van bloeiers, groenblijvers, besdragers en bladverliezende heesters. Het bosplantsoen is bedoeld om het bos te herstellen en een overgang te creëren naar het achtergelegen bestaande bos.

Naast het groen heeft SIGHT Landscaping het ontwerp en de aanleg van verhardingen, meubilair, verlichting, rioleringen en speelvoorzieningen gerealiseerd.

Door de toepassing van “natuurlijk spelen” gaan de speelvoorzieningen op in de bosrijke omgeving.