top
U bent hier: Referenties -> Onkruidbestrijding -> Niet chemische onkruidbeheersing University College Campus en de Uithof Universiteit Utrecht

Niet chemische onkruidbeheersing University College Campus en de Uithof Universiteit Utrecht

Opdrachtgever: Universiteit Utrecht
Uitvoering: periode 2011-heden

Projectgegevens:
SIGHT Landscaping draagt zorg voor het integraal onderhouden van ca. 100 hectare universiteitsterreinen bestaande uit verhardingen, beplanting, bomen, gazons, watergangen en terreinmeubilair. Dit doen wij op basis van beeld en kwaliteitsniveaus. Onze focus is gericht op het ontzorgen van de Universiteit Utrecht  waarin wij maximaal rekening houden met de gebruikers en de bezoekers van de terreinen. SIGHT Landscaping is voor dit project geselecteerd op basis van een kwaliteitsaanbesteding.

Belangrijke doelstelling van de universiteit is dat met de uitvoering van werkzaamheden zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met milieuaspecten en duurzaamheid. Binnen het integraal onderhoud verzorgen wij de onkruidbestrijding op verhardingen dan ook chemievrij. Dit doen wij door de gecombineerde inzet van thermische methoden. De inzet van alternatieve methoden om het onkruid te bestrijden wordt breed gesteun door zowel de opdrachtgever als de gebruikers van de buitenruimte.
 
Gegevens opdrachtgever:
Opgericht in 1636, is de universiteit uitgegroeid tot een moderne, toonaangevende instelling met een groeiende internationale reputatie. De Shanghai-ranglijst plaatst de Universiteit Utrecht op nummer één in Nederland, op een dertiende plaats in Europa en in de wereld op een gedeelde 52ste plaats.

De Universiteit Utrecht biedt 50 bacheloropleidingen en 169 masterprogramma´s, waarvan een groot deel Engelstalig. De universiteit telt 29.755 studenten en 6.500 medewerkers. Jaarlijks komen meer dan 2.000 buitenlandse studenten en onderzoekers voor korte of langere tijd naar Utrecht.
www.uu.nl

sociables