top
U bent hier: Referenties -> Aanleg -> Waterwingebied in Amersfoort herinrichten

Waterwingebied in Amersfoort herinrichten

In 2012 en 2013 voerde SIGHT Landscaping de herinrichting van het Waterwingebied in Amersfoort uit. Het Waterwingebied is een langgerekte strook groen tussen de wijken Liendert en Rustenburg en tussen de wijk Schuilenburg en de A28. Sinds de jaren dertig van de vorige eeuw tot in 2002 gebruikte Amersfoort het gebied voor de winning van drinkwater. Tot 1970 bestond het Waterwingebied uit natte weiden met sloten en houtsingels. Inmiddels is het land omgevormd tot een stadspark waarin veel oorspronkelijke landschapskenmerken zijn bewaard. Er zijn hier graslanden, houtsingels en kikkerpoelen te vinden die verwijzen naar het oude kampenlandschap.

De basis voor de herinrichting is een Groenbeheerplan dat samen met bewoners en de Vrienden van het Waterwingebied tot stand is gekomen.

Naast de complete herinrichting van het groen werden er ook twee speelvoorzieningen gerealiseerd; een multifunctioneel sportveld en een natuurspeelplaats. Overgebleven takken van de verwijderde knotbomen zijn gebruikt voor een doolhof in de natuurspeelplaats. Tevens werden er natuurlijke oevers, een nat grasland en een grote poel aangelegd. De looppaden zijn opnieuw geasfalteerd.

Na de realisatie zullen wij het park drie jaar lang beheren.