top
U bent hier: Referenties -> Aanleg -> Kasteel Het Nijenhuis / Museum De Fundatie, Heino

Kasteel Het Nijenhuis / Museum De Fundatie, Heino

Kasteel Het Nijenhuis / Museum De Fundatie is een van de best bewaarde havezaten in Overijssel. Het ligt vlakbij Heino, omgeven door een prachtig landschap.

SIGHT Landscaping heeft een groot deel van de aanleg van de tuin bij dit kasteel verzorgd. De beplantingen, stapstroken van Belgisch hardsteen, wandelpaden en het voorplein zijn opnieuw aangelegd.

In het gazon is een voorziening van nidaplast platen gemaakt voor de aanvoer van kunstwerken op het terrein zodat het gazon niet beschadigd wordt.

Ook heeft SIGHT Landscaping de moderne beeldentuin aangelegd. Op deze plek is de combinatie van historie en moderne beeldentuin erg bijzonder en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. De beelden worden tentoongesteld op een carré van 30x30 meter dat omrand is door

Belgisch hardsteen, aangevuld met gravier d’or (halfverhardingsmateriaal). Dit gedeelte is in hoogteverschil aangelegd zodat er een extra dimensie in deze beeldentuin verkregen wordt. Sinds 2011 verzorgt SIGHT Landscaping het onderhoud van de historische tuinen.