top
U bent hier: Diensten -> Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding

Dagelijks lopen, fietsen of rijden we vele kilometers over diverse typen verhardingen. Naast de functionele functie is het in de meeste gevallen ook belangrijk dat de verharding er representatief uitziet. Onkruid op verharding is echter voor beide functies een bedreiging.

SIGHT Landscaping heeft jarenlang ervaring in het bestrijden van onkruid. Wij hebben alle methoden hiervoor in huis: chemisch, mechanisch en thermisch. Alles volgens de wettelijke DOB methode (Duurzaam Onkruid Beheer op verhardingen).

Meer info

Constant zoeken wij naar nieuwe, efficiƫntere en duurzamere methoden, maar perfectioneren tegelijkertijd ook de huidige. Per situatie kunnen wij adviseren welke methode, of welke combinatie van methoden, het beste voor u geschikt is.

Natuurlijk ziet het er onverzorgd uit als de bestrating in een straat of rondom een gebouw veel onkruid tussen de voegen heeft. Bovendien zorgt een dergelijk beeld ervoor dat er zwerfvuil en vandalisme wordt aangetrokken. We willen voorkomen dat door het onkruid zich zogenaamde pollen beginnen te vormen. De bestrating wordt door deze pollen opgedrukt waardoor oneffenheden en daardoor onveilige situaties ontstaan. Hierdoor kan (dure) herbestrating nodig zijn.

Dit is allemaal te voorkomen als het onkruid vakkundig bestreden wordt. Onkruidbestrijding kunnen wij op afroep doen. Maar ook op contractbasis afgestemd op het gewenste kwaliteitsbeeld. Daarbij kunnen we het terrein bijvoorbeeld indelen in zones met verschillende onderhoudsniveaus.

Ook om onkruidgroei te verminderen of te voorkomen kunnen wij innovatieve oplossingen voorstellen. Elk project vraagt hierbij een specifieke, deskundige benadering die de specialisten van SIGHT Landscaping u kunnen bieden.

Klik hier voor onze referenties in Onkruidbestrijding.

Referentie uitgelicht: Niet chemische onkruidbeheersing gemeente Arnhem

In 2013 is SIGHT Landscaping gestart met het integraal onderhoud van stadsdeel 1 binnen de gemeente Arnhem. Alle voorkomende onderhoudsdisciplines van gevel tot gevel, zowel groen als op verhardingen, worden onderhouden op basis van beeld en kwaliteitsniveaus. Bijzonder is het onderhoud .... Lees meer ->


Referentie uitgelicht: Niet chemische onkruidbeheersing gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht heeft middels een kwaliteitsaanbesteding een aantal partijen geselecteerd voor het chemievrij uitvoeren van onkruidbeheersing in heel de stad Utrecht. SIGHT Landscaping is geselecteerd .... Lees meer ->