top
U bent hier: Nieuws -> Maart 2016

Nieuw contract voor onderhoud buitenruimte De Uithof en ICU-terrein

Universiteit Utrecht schrijft hierover het volgende in haar nieuwsbrief: "Na de procedure voor de Europese aanbesteding voor het terreinonderhoud in De Uithof en op het ICU-terrein is per 1 januari 2016 het nieuwe contract opnieuw gegund aan SIGHT Landscaping. Mensen wonen, werken en recreëren het liefst in een groene, harmonieuze omgeving. SIGHT Landscaping heeft de opdracht om dat in de aankomende vier jaar waar te maken. Het nieuwe contract biedt met verlengingen de ruimte om een duurzame relatie aan te gaan. Tot zelfs tien jaar.

Inhoud contract
Bij het voorbereiden van de nieuwe overeenkomst is goed gekeken naar de gewenste kwaliteit en monitoring daarvan, maar ook naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Voor het eerst is het opruimen van klein zwerfafval (zoals sigarettenpeuken) onderdeel van het contract. Een externe partij en Sight Landscaping gaan ook zelf audits doen in de buitenruimte met digitale systemen (Geovisia en Argis). Het doel is het bewaken van de kwaliteit van het werk. Deze manier van werken is ook een grote hulp bij het bewaken van de Flora- en faunawet die nauw aansluit bij de gedragscode van de Gemeente Utrecht.

De Universiteit Utrecht gaat met deze bekende leverancier niet alleen verder op de bekende wegen, maar zoekt ook samen naar manieren om De Uithof nog een stukje mooier te maken!”