top
U bent hier: Nieuws -> Februari 2015

Afgeschreven bomen dragen bij aan beleving in zorginstelling

Als onderdeel van het onderhoud van de buitenruimte verzorgt SIGHT Landscaping ook het kappen van bomen. De meeste bomen worden gekapt omdat ze niet meer vitaal zijn. Dit betekent echter niet dat ze niet meer van waarde zijn.

Momenteel wordt een zorgcomplex voor dementerenden in Lelystad gerenoveerd. SIGHT Landscaping realiseert de buitenruimte rondom het complex. Een belangrijk onderdeel van de buitenruimte zijn de belevingstuinen welke bijdragen aan welzijn en zorg van de cliënten. Zo worden de zintuigen geprikkeld door speciale beplanting (geuren, kleuren en vlinders) en wordt er aangezet tot bewegen (bewegingstoestellen, moestuin).

Ook ín het gebouw is er aandacht voor de belevingswaarde voor cliënten. Zo heeft SIGHT Landscaping een aantal gekapte bomen met zorg “ontschorst”, gedroogd en geschuurd. De bomen hebben vervolgens in samenspraak met de zorginstelling een plekje gekregen in vernieuwde zorgcomplex, waar ze bijdragen aan beleving en herkenning voor de bewoners. Het zorgcomplex is ingedeeld in vier groepen: bos, maritiem, stad en polder. De gekapte bomen op de afbeelding zijn geplaatst in de woongroep “Bos”.Afgeschreven bomen dragen bij aan beleving